Besparen op warm water

Besparen op warm water

Bijna 20 procent van je gasverbruik gaat op aan warm water voor de badkamer en keuken. Wij geven u tips om te besparen op warm water, zonder in te leveren op comfort onder de douche of bij de warmwaterkraan. Zo daalt je energierekening en de milieubelasting.

Besparen onder de douche

Wil je comfortabel douchen én het milieu zo min mogelijk belasten?

Besparen onder de douche

Besparen in de keuken

Wat kun je doen om minder warm water te verbruiken in je keuken?

Besparen in de keuken

douche-vrouw- 282x212.jpgIn de meeste huishoudens hangt een combiketel op gas die niet alleen de verwarming regelt, maar ook zorgt voor warm water uit de kraan. Een gemiddeld huishouden verbruikt 280 m3 gas (180 euro; prijspeil 2016) voor warm water. Dat draagt bij aan het opraken van fossiele brandstoffen, en versterkt klimaatverandering aangezien er CO2 bij vrij komt.

Van de CO2-uitstoot die ontstaat door het gebruik van gas & elektra door huishoudens, veroorzaakt gasverbruik voor warm water zo’n 15 procent; in huizen met een elektrische boiler is dat zelfs 25 procent (dat komt doordat elektriciteit zeer inefficiënt wordt opgewekt). Door minder warm water te gebruiken en warm water efficiënter op te warmen help je om de milieubelasting te verminderen.